Vacature Business Development en Sales Engineer High Pressure

Business Development en Sales Engineer High Pressure in Zwijndrecht

Business Development en Sales Engineer High Pressure

Functional area: Business Development

Country: Netherlands

City: Zwijndrecht

Company name: Atlas Copco Internationaal B.V.

Date of posting: Feb 16, 2024

Wij zijn op zoek naar eenBusiness Development en Sales Engineer High Pressurevoor de afdeling AIF.

Als Business Development en Sales Engineer High Pressure is het je taak om Atlas Copco oplossingen kenbaar te maken en te verkopen binnen de Nederlandse markt. Concreet gaat het over het ruime en steeds groeiende portfolio aan hogedruk (14-1000 bar) compressoren en boosters, voor compressie van zowel lucht als biogas, CO2, H2 en andere.

Functieomschrijving:

We hebben het product portfolio en weten hoe die in te zetten voor de verschillende applicaties. De uitdaging ligt er grotendeels in dat wij de markt nog niet voldoende kennen, omgekeerd: dat de markt ons nog niet voldoende kent. Tevens evolueert de markt heden dusdanig dat we steeds vinger aan de pols moeten houden.

Enkele hogedruk perslucht applicaties zijn gekend en zeer matuur, zoals bv het opblazen van PET flessen of het op druk brengen van autoclaven. Daarnaast zien we nieuwe noden in de markt, gedreven door het nastreven van de globale klimaat doelstellingen. CO2 afvangen, (her)comprimeren en opslaan krijgt extra aandacht; onderzoeken en effectieve investeringen gebeuren voor waterstof H2 vulstations; biogas plants zoeken betere manieren om methaangas te zuiveren en comprimeren voor hergebruik enz. Zowel industriële spelers, engineering bureaus en OEM's zoeken hogedruk compressie oplossingen. Om succesvol te zijn in deze hogedruk markt zoeken we dus iemand die zich wil verdiepen in het begrijpen van de gehele DMU, een breed netwerk wil opbouwen, beslagen is om de klant-waarde van het Atlas Copco product portfolio over te brengen, paraat en gedreven om meer business binnen te trekken voor Atlas Copco.

Naast de missie om zélf de markt te veroveren, dien je ook je ervaringen in de hogedruk markt de delen met het eigen sales team, zodat je hen mee kan gebruiken om nog dieper te penetreren in de Nederlandse markt, daar waar je collega's reeds aan tafel gaan bij industriële klanten.

Tenslotte slaag je in je rol wanneer "de markt" Atlas Copco ziet als dé partner om mee te denken aan oplossingen bij de hogedruk toepassingen. Jouw actieve bijdrage aan o.a. marketingcampagnes is daarvoor vereist, in nauwe samenwerking met de marketingcommunicatie collega's.

Profiel:

 • Je bent iemand die met open vizier in gesprek gaat met gevestigde of mogelijk toekomstige partners. Je houdt ervan om een goeie relatie op te bouwen en in stand te houden.
 • Je speelt graag strategische spelletjes, je kan snel schakelen tussen het verdedigen van de belangen van Atlas Copco en die van je klant.
 • Je bent commercieel steeds op je hoede. In deze rol spreek je met betrokkenen uit elke laag/functie van de organisatie van de klant; je moet waakzaam zijn op de afspraken en beloftes die je maakt.
 • Je komt technisch met een sterke bagage: je kent het Atlas Copco product portfolio en kan snel inschatten hoe je een correcte oplossing voor je klant kan bewerkstelligen. Je wil je ook verdiepen in de specifieke applicaties zoals bv CO2 compressie en behandeling, waterstof H2 compressie, PET blowing met perslucht, biogas enz, en wil ook investeren in een goede kennis rond de noden in die omgeving (zoals o.a. ATEX-regelgeving enz.)
 • Je houdt niet van status-quo en bent steeds op zoek naar manieren om het resultaat te doen groeien.
 • Je bent iemand die kennis en ervaring wil delen met het team, met het hogere doel (Atlas Copco succes in de hogedruk markt) indachtig.
 • Je bent trots op Atlas Copco, en wil die fierheid delen via o.a. sociale media in gerichte marketingcommunicatie campagnes.

Taken:

 • Atlas Copco kenbaar maken in de markt als dé partner die mee kan nadenken over oplossingen bij hogedruk toepassingen o.a. door actieve bijdrage aan marketingcommunicatie initiatieven.
 • Leggen, onderhouden en optimaliseren van commerciële contacten met nieuwe, zwevende en bestaande klanten, EPC's, partners en OEM's op alle hiërarchische niveau's.
 • Beheren, uitbouwen en bewaken van klantportfolio.
 • Geïntegreerde aanpak bij het adviseren van klanten voor het optimaliseren van hun machinepark. Maken van strategische prijsafspraken voor de verkoop van Oil Free hogedruk compressoren, boosters en (rand)apparatuur en afsluiten van contracten met key-accounts/EPC's.
 • Prospecteren van de markt: uitzoeken welke klanten/profielen in aanmerking komen m.b.t. de nieuwe business.
 • Verkennen van de potenties/suspects/tendermogelijkheden voor het afsluiten van contracten en verkoop van projecten.
 • Voor individuele aanvragen of projecten: opnemen van het gehele verkooptraject: product/oplossing voorstellen (in samenspraak met de klant of EPC), intern aftoetsen van technische en financiële haalbaarheid, offerte aan strategische prijs opstellen, commerciële onderhandeling afronden, projectoverdracht aan de contract engineer voor concrete afwikkeling, opvolging tot betaling van de facturen.
 • Onderhandelen van inkoop- en verkoopvoorwaarden (inclusief screening via de interne legal-afdeling), leveringscondities, betalingscondities.
 • Delen van kennis en ervaring over de hogedruk markt aan je collega's.

Kennis:

 • Bedrijfsorganisatie en processen binnen de onderneming
 • Productgamma van de onderneming: hogedruk compressoren, boosters en randapparatuur
 • Productgamma van de voornaamste competitors
 • Begrip van toepassing in de hogedruk markt (PET blowing, compressie van CO2, H2, biogas, en ATEX-regelgeving) is een duidelijke troef
 • Begrip van algemene leveringscondities (levertijden, kortingen, verkoopvoorwaarden), algemene inkoop- & betalingsvoorwaarden van klanten, verkoop- en calculatietechnieken en financieringsmogelijkheden
 • Bedrijfsprocedures, internationale wet- en regelgeving en voorschriften (HACCP, ATEX)
 • Engelse taal voor het lezen van algemene inkoopvoorwaarden van klanten

Locatie
Zwijndrecht, Nederland

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan snel en wie weet zien we jou binnenkort bij ons op kantoor!

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met , de HR-afdeling via .

Atlas Copco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van duurzame productiviteitsoplossingen. De Atlas Copco-groep biedt zijn klanten innovatieve compressoren, vacuüm-oplossingen, luchtbehandelings- en gasscheidingssystemen, constructieapparatuur, industrieel gereedschap en montagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten met het oog op productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie.

Functie:business development sales engineer
Startdatum:11-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Business Development en Sales Engineer High Pressure Atlas Copco Nederland 11-03-2024

Bekijk ook andere vacatures