Vacature Lid

Lid in Ridderkerk

Over KCR

  • Algemene informatie
    • Aanmelden als lid
  • Organisatie
    • Bestuur

Veilig Sportklimaat

Naast alle positieve kanten aan en toegevoegde waarde van sporten, heeft sport ook een keerzijde. Het gaat dan over afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport. Het betreft een reeks van (mogelijke) excessen als doping, matchfixing, seksuele intimidatie, schending mensenrechten, fraude, discriminatie die de olympische kernwaarden zoals respect, vriendschap en fair play aantasten. KCR is een voorstander van het creëren van een Veilig Sportklimaat bij de vereniging.

KCR wil net als NOC*NSF en de KNKV een veilige omgeving voor alle leden en specifiek de kinderen creëren. De eerste focus ligt bij het creëren van een veilige sportomgeving en het proberen te voorkomen van mogelijke excessen. Daarom is tijdens de ALV van 12 oktober besloten om voor leden die met jeugd in aanraking komen binnen onze vereniging (trainers, TC, oefenmeesters, jeugdcommissie, etc.) of vrijwilligers op sleutelposities een VOG aan te vragen.

Het invoeren van een VOG binnen de sport, en dus ook binnen onze vereniging, geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een functie kan uitoefenen waarbij hij of zij met kinderen te maken heeft. Het aanvragen van een VOG in de sport is gratis.

Uiteraard staat het een ieder vrij om, vanwege moverende redenen, niet aan deze aanvraag mee te werken. Met ingang van het seizoen 2021-2022 stelt KCR het overleggen van een VOG echter verplicht.

De originele VOG dien je in te leveren bij Helma Belder, Reggestraat 3, 2987 VT Ridderkerk of opsturen naar KCR, Postbus 4086, 2980 GB Ridderkerk.Functie:lid
Startdatum:01-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Lid KCR (Korfbal Combinatie Ridderkerk) 01-03-2024

Bekijk ook andere vacatures