Vacature Strategisch Adviseur

Strategisch Adviseur in Dordrecht

  • Redactie Dordrecht
  • 17-01-2024

Strategisch Adviseur in Dordrecht

Strategisch Adviseur

Functie: Strategisch adviseur Organisatie: Uren: 36

is een dynamische organisatie die zich inzet voor een sterke samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en actief participeert. Onze organisatie bundelt krachten binnen Stichting en haar werkmaatschappijen, Stichting De Sociale Basis, Mee Plus en Vivenz, om een inclusieve samenleving te bevorderen. Een intentiebesluit tot fusie is in voorbereiding met St. Jeugdteams ZHZ om de wijkteams 0-100 krachtiger gezamenlijk door te kunnen ontwikkelen. 2024 is daarom een overgangsjaar op weg naar fusie en maakt dat we kiezen voor interim.

Als Strategisch Adviseur bij MEE Vivenz ben je de spil in het waarborgen van de verbinding tussen missie, visie, strategie en beleidsontwikkeling. Je vervult een cruciale rol in het vertalen van de strategische koers naar tactisch en operationeel beleid en activiteiten, zowel intern als extern. Met jouw expertise en inzicht adviseer je de organisatie en de over de noodzakelijke strategische koers, mede in het licht van de komende fusie.

In deze rol zijn de resultaatgebieden divers en veeleisend. Als ambassadeur van de organisatie in het verlengde van bestuur speel je een sleutelrol in diverse overlegorganen en bijeenkomsten. Hierbij is het van belang om de verbinding tussen externe en interne organisatie op lokaal, regionaal, en landelijk niveau te leggen, waarbij je het sociaal domein in kaart brengt en samenwerkingsmogelijkheden verkent. Je vervult een strategische rol waarin je landelijke en regionale ontwikkelingen vertaalt naar mogelijkheden voor de organisatie. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de strategische doorontwikkeling en fungeer je als penvoerder bij strategische beleidsplannen en portfoliobeleid. Adviseren over marktontwikkelingen, uitkomsten van onderzoeken, en het signaleren van relevante ontwikkelingen behoren tot jouw taken, waarbij je deze vertaalt naar uitvoerbare adviezen. Een ander belangrijk aspect van je rol is het initiëren en leiden van programmatische aanpak voor het realiseren van strategische doelen. Hierbij stem je programma's af op organisatiestructuren en -processen, en manage je belangen en machtsuitoefening bij programma-uitvoering.

De ideale kandidaat voor deze rol beschikt over academisch werk- en denkniveau, ervaring met programma management, en ruime kennis en ervaring sociaal werk/domein en gemeentelijke (politieke) context. Daarnaast heeft de kandidaat inzicht in omgevingsfactoren, concurrenten, de sociale kaart, en maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Schrijven van beleid/projectplannen en ruime ervaring met verandermanagement is zeer gewenst. Op het gebied van competenties wordt verwacht dat de kandidaat proactief en ondernemend is in het volgen van ontwikkelingen, onafhankelijk denkt met gezond tegenwicht, sterke adviesvaardigheden en overtuigingskracht bezit, analytisch vermogen heeft voor complexe materie, sociale vaardigheden toont inclusief tact en conflicthantering, en beschikt over plan- en organisatievermogen, flexibiliteit, en stressbestendigheid.


Voor een uitgebreide beschrijving van het functieprofiel verwijzen we naar de volgende link: https://www..nl/wp-content/uploads/2024/01/Functieomschrijving-strategsch-adviseur_.docx

Wat biedt ?

  • Een uitdagende functie met jaarcontract voor 36 uur of dienstverleningsovereenkomst zzp of via bureau (24-28 uur).
  • Invloedrijke rol binnen schaal 12 volgens de cao Sociaal Werk voor loondienst.
  • Salaris tussen €4.279,- en €6.750,-, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Goede werksfeer en dynamische context .
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, inclusief Individueel Keuze Budget.
  • Flexibele invulling: zowel mogelijk in loondienst als op zzp-basis of interim.

bevindt zich in een boeiende fase met fusieplannen in voorbereiding tegen 2025, waarbij Stichting JT ZHZ betrokken is. Jouw rol als strategisch adviseur speelt een sleutelrol in deze cruciale stap voor de toekomst van de organisatie. Om de overgang naar de fusie soepel te laten verlopen, voorzien we een tijdelijke invulling van de strategisch adviseursrol in afwachting van het ontwerp van de nieuwe organisatie, dat naar verwachting voor de zomer gereed zal zijn. Hierbij werk je nauw samen met belangrijke stakeholders, waaronder de , bestuurssecretaris, projectleider fusie, controller, en de Raad van Toezicht.

Voor vragen over deze functie, neem contact op met:

, .


Wil jij in aanmerking komen voor deze functie? Reageer dan via https://www..nl/onze-vacatures/.
Functie: strategisch adviseur Startdatum: 16-01-2024 Ervaring: Ervaren Educatielevel: WO Contracttype: Freelance Salaris: 4279 - 6750 Uren per week: 24 - 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de dordrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!Functie:strategisch adviseur
Startdatum:15-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Freelance
Salaris:4279 – 6750
Uren per week:24 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met MEEVivenz via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Hendrik-Ido-Ambacht
  2. Strategisch Adviseur MEEVivenz 15-01-2024

Bekijk ook andere vacatures