Vacature Opticien

Opticien in Dordrecht

Strikt noodzakelijk

Winkels · Dordrecht - Statenplein

Opticien in opleiding Fulltime

Bezorg onze klanten dagelijks een glimlach met jouw advies en enthousiasme. Pak jij deze kans op opgeleid te worden tot opticien?

Laat je commerciële skills shinen in een branche waar altijd werk is. Bezorg onze klanten dagelijks een glimlach met jouw advies en enthousiasme. Pak jij deze kans op opgeleid te worden tot opticien?

Fun, serieus, eigenwijs, neutraal, stoer of sexy: met een bril maak je hoe dan ook een fashionstatement. Dat maakt het kopen ervan voor veel klanten leuk, maar ook best een ding. Want hoe kies je als klant uit al die monturen en merken de juiste bril? Als opticien in opleiding herken je koopsignalen, sluit je zelfverzekerd de deal, en zorg je dat het aankoopproces voor de klant een feestje is. Jouw doel: dat de klant met een nieuwe bril in de spiegel kijkt en denkt: "YES, dit ben ik!

"

We hebben een hoge klanttevredenheid. Daar zijn we trots op en het zorgt voor een prettige werksfeer. Dat merk je vanaf de eerste dag dat je bij ons komt werken: je collega's zorgen ervoor dat jij je helemaal thuis voelt. Je collega's hebben vaak een eigen specialisatie in optiek of audio. We gaan informeel met elkaar om en houden het graag positief.

Door introductiedagen en coaching on the job maken we je snel wegwijs in onze collectie. Daardoor kun je vrijwel direct de klant adviseren in de keuze van het montuur uit onze topcollectie van ons eigen merk, of van merken als bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Vogue, Armani en Hugo Boss.
Kwaliteit vinden we erg belangrijk. Dat zie je af aan diverse keurmerken zoals ISO, StAr en Keten Erkend Leerbedrijf. Die kwaliteit blijft natuurlijk niet vanzelf zo hoog. Daarom zorgen wij dat de vakinhoudelijke kennis van alle medewerkers continu up-to-date blijft. Dit doen we in ons eigen Hans Anders College waar je allerlei opleidingen en trainingen kunt volgen. Als opticien in opleiding start je natuurlijk direct met de vakopleidingen Verkoop, Optiek en eventueel Lensaanpasser.

Wat ga je doen bij Hans Anders?
Je begint de dag met het hele team tijdens de stand up. Even tijd voor een kop koffie en voor elkaar. Samen kijk je naar de verkoopdoelen, en of er dingen beter kunnen. Ook verdeel je de taken van de dag.

De winkel gaat open, de eerste klanten komen binnen. Je helpt de meest uiteenlopende mensen: een kind van 10 met zijn ouders, een vlotte dertiger, of een echtpaar van 80. Je kunt snel schakelen en de juiste toon vinden, en hebt geduld als het bij sommige klanten misschien wat langer duurt. Wat gebeurt er nog meer op een dag:

 • Je monteert brillen voert kleine reparaties uit.
 • Je verricht oog- en gehoormetingen.
 • Je zorgt ervoor dat de winkel er de hele dag tiptop uitziet.
 • Aan het einde van de dag sluit je met elkaar de dag af. Opruimen, de omzet doornemen, en even gezellig napraten hoe je dag ging.
 • Natuurlijk volg je een of twee dagen per week een opleiding binnen ons Hans Anders College!

Wat vragen wij van jou?
Wat we belangrijk vinden is dat je adviseren, verkopen en met mensen werken écht leuk vindt. Dat je ogen gaan glimmen als je een klant mag helpen aan een bril die perfect past bij wat hij/zij nodig heeft. Om daarachter te komen, ben je geïnteresseerd en stel je vragen.

 • Je bent commercieel: je ziet makkelijk kansen voor verkoop en weet de deal op een prettige manier te sluiten. Je werkt graag met KPI's;
 • Je hebt een MBO4 werk/denk niveau;
 • Ervaring in de optiekbranche is een pré, maar niet noodzakelijk. Die harde skills leren we je wel. Wat wel handig is: een achtergrond als bijvoorbeeld. verkoopmedewerker in een schoenenzaak of andere winkel waarin adviseren een deel van je werk is en waar jouw commerciële talent al tot uitdrukking is gekomen. Of je hebt bijvoorbeeld een commerciële opleiding afgerond of een bijbaan gehad in de retail;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt dus met allerlei collega's en klanten overweg, en je houdt ervan om het als team écht samen te doen.
 • Regelmatig werken in weekenden en op koopavonden vind je prima. In ruil daarvoor kun je doordeweeks natuurlijk genieten van vrije tijd.

Dit is wat wij jou bieden!
Als opticien in opleiding kan je rekenen op een startsalaris vanaf €2.228,87 bruto per maand (21 jaar e.o.) obv 38 uur, maar natuurlijk groeit het salaris met je mee! Binnen ongeveer 4-6 maanden, wanneer jij de opleiding tot Refractionist hebt afgerond, wordt jouw salaris verhoogd naar minimaal €2.251,16,- bruto per maand! Verder mag je ook rekenen op:

 • Personeelskorting op je nieuwe bril, zonnebril, lenzen of hoortoestel;
 • Belastingvoordeel op de aankoop van bijv. en nieuwe fiets, smartphone, laptop of sport abonnement.
 • Een bonusregeling op basis van commerciële doelstellingen;

Over Hans Anders Nederland

Hans Anders is ontstaan in 1982 en is een bekende en succesvolleretailer in brillen, contactlenzen en hoortoestellen, met hoge kwaliteit voor een altijd scherpe prijs. Hans Anders, onderdeel van de groep nexeye, is marktleider in Nederland en heeft meer dan 400 winkels in Nederland en België.


Winkels · Dordrecht - Statenplein

Opticien in opleiding Fulltime

Bezorg onze klanten dagelijks een glimlach met jouw advies en enthousiasme.

Functie:opticien
Startdatum:01-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2251 – 2251
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Opticien Hans Anders 01-03-2024

Bekijk ook andere vacatures