Vacature Accountmanager

Accountmanager in Ridderkerk

LOXAM Zwolle + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Affiniteit met techniek, goed in sales
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • In het bezit van rijbewijs B

Wat krijg je?

 • Salaris is in goed overleg en afhankelijk van kennis en ervaring
 • 27 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding
 • Auto, laptop en telefoon van de zaak
 • Bij aanvang krijg je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband

Wat doe je?

 • 35% Potentiële klanten benaderen (acquisitie)
 • 40% Relaties onderhouden
 • 5% Commerciële resultaten verwerken in het crm-systeem
 • 10% Overleg collega's
 • 10% Werken aan offertes, overeenkomsten en planning

 • Path 2Created with Sketch.

Als Accountmanager bij LOXAM ben je verantwoordelijk voor het bezoeken en adviseren van bestaande en nieuwe klanten. Je bent verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille en de groei en ontwikkeling hiervan.

Je bepaalt je eigen agenda en commerciële doelen, maar het streven is wel om gemiddeld twee afspraken per dag buiten de deur in te plannen. Tussendoor bel je bestaande klanten op om te vragen hoe het gaat, en voer je bijvoorbeeld evaluatie- of voortgangsgesprekken. Ook verricht je acquisitie door te bellen, te mailen en andere (online) kanalen in te zetten. Dit doe je deels door spontaan bouwlocaties te bezoeken die je onderweg tegenkomt; dan ga je ter plekke met de uitvoerder in gesprek.

Verder adviseer je bestaande klanten op locatie over de inzet van materieel en werkwijzen, en handel je werkopnames af. Tijdens al je gesprekken en afspraken achterhaal je op welke manier LOXAM van waarde zou kunnen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering, veiligheid en duurzaamheid. Hierbij houd je continu de sales- en groeistrategie van LOXAM in je achterhoofd.

Je bent minimaal één dagdeel per week op kantoor te vinden om te werken aan offertes, overeenkomsten en de planning. Ook bespreek je dan de projectvoortgang en de commerciële resultaten met collega's van de vestiging.

Er werken op dit moment achttien Accountmanagers in het Salesteam bij LOXAM, verspreid over 42 vestigingen. Je bent verantwoordelijk voor een rayon, soms ook met andere Accountmanagers: dit hangt af van het aantal (potentiële) klanten in dat gebied.

<p><span>Als <strong>Accountmanager</strong> bij LOXAM ben je verantwoordelijk voor het bezoeken en adviseren van bestaande en nieuwe klanten. Je bent verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille en de groei en ontwikkeling hiervan. </span></p> <p><span>Je bepaalt je eigen agenda en commerciële doelen, maar het streven is wel om gemiddeld twee afspraken per dag buiten de deur in te plannen. Tussendoor bel je bestaande klanten op om te vragen hoe het gaat, en voer je bijvoorbeeld evaluatie- of voortgangsgesprekken. Ook verricht je acquisitie door te bellen, te mailen en andere (online) kanalen in te zetten. Dit doe je deels door spontaan bouwlocaties te bezoeken die je onderweg tegenkomt; dan ga je ter plekke met de uitvoerder in gesprek. </span></p> <p><span>Verder adviseer je bestaande klanten op locatie over de inzet van materieel en werkwijzen, en handel je werkopnames af.<</span><span> Tijdens al je gesprekken en afspraken achterhaal je op welke manier LOXAM van waarde zou kunnen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering, veiligheid en duurzaamheid. Hierbij houd je continu de sales- en groeistrategie van LOXAM in je achterhoofd.<</span></p> <p><span>Je bent minimaal één dagdeel per week op kantoor te vinden om te werken aan offertes, overeenkomsten en de planning. Ook bespreek je dan de projectvoortgang en de commerciële resultaten met collega's van de vestiging.<</span></p> <p>Er werken op dit moment achttien Accountmanagers in het Salesteam bij LOXAM, <span>verspreid over 42 vestigingen. Je bent verantwoordelijk voor een rayon, soms ook met andere Accountmanagers: dit hangt af van het aantal (potentiële) klanten in dat gebied.<</span></p>

Als je het leuk vindt om een brede klantengroep te bedienen en te adviseren, en je het uitdagend vindt om het aanspreekpunt te zijn voor klanten als zij problemen met het materieel ervaren, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Accountmanager


Op een leuke werkdag heb je een afspraak met een klant waarin je adviseert over de inzet van een hoogwerker. Bovendien maak je een voorstel voor een potentiële klant in de industriesector, en krijg je een aanvraag van een bestaande klant voor een project in de wegenbouw.

Tijdens een mindere dag laat een potentiële klant weten dat ze er toch voor kiezen om materieel te kopen bij een andere partij, in plaats van bij LOXAM te huren. Je hebt veel tijd en energie in dit bedrijf gestoken en een bespaarplan voor hen opgesteld, maar dit is nu niet meer relevant.

 • Ma
 • Di
 • Wo
 • Do
 • Vr

 • Ma

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een afspraak met een klant over de aftrap van een project. Hoe pak je dit aan?

De projecten waarbij LOXAM wordt ingezet, variëren enorm: van de bouw van een nieuwe school en het renoveren van kantoorpanden tot de aanleg van een nieuwe snelweg. Bij elk project ga je samen met de Uitvoerder van het project de locatie bezoeken en vervolgens overleggen. Wat moet er precies gebeuren en welk materiaal kan daar het beste voor ingezet worden? Het gaat bijvoorbeeld om afzethekken, verlichting en huisvesting, gravers, steigers, hoogwerkers en aggregaten.
Op basis van dit gesprek ga je een offerte opstellen, in overleg met de vestiging die het dichtst bij de projectlocatie zit. Je moet eerst weten wat deze vestiging beschikbaar heeft, omdat zij de levering en service van het project moeten verzorgen.
Zodra de offerte afgerond is, leg je deze voor aan de klant en ga je daar eventueel over onderhandelen. Als de klant uiteindelijk akkoord geeft, regel je dat het juiste materieel op de startdatum op de projectlocatie is en dat alle collega's weten wat hun taak is.

Wat doe je?

Groeipad

LOXAM verzorgt regelmatig cursussen, zodat je technische kennis van machines op peil blijft en wordt vergroot. Daarnaast krijg je op basis van de loopbaanwensen een persoonlijk opleidingsplan en aanvullende trainingen.

Accountmanager

Vestigingsmanager

Key Accountmanager

Werken bij LOXAM

LOXAM is de nummer één in Europa en de nummer twee in Nederland op het gebied van materieelverhuur. Wij zorgen ervoor dat onze klanten altijd de juiste machine en het juiste gereedschap hebben. Met onze kennis en service helpen wij bedrijven en particulieren om hun klus veilig, snel en goed te klaren.

Hoofdkantoor in Ridderkerk

Functie:accountmanager
Startdatum:11-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Accountmanager Loxam 11-03-2024

Bekijk ook andere vacatures