Vacature Werkvoorbereider

Werkvoorbereider in Dordrecht

Werkvoorbereider

|

Copy Link

Binnen een team draag jij als werkvoorbereider bij aan het realiseren van civieltechnische projecten voor diverse gemeenten. Wij doen dit samen met onze partners en zetten hierbij de nieuwste technieken in. Wij gaan hierbij voor de beste oplossing, proberen de slimste weg te kiezen en maken gebruik van duurzaam(st)e technieken. Heb jij een brede technische basis en wil je bijdrage aan een professionele organisatie in een uitdagende omgeving? Dan komen we graag met je in contact.

Waar kom je te werken?

Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. We staan voor een grote bouwopgave met als uitdaging om, met de groei van het aantal bewoners, ook een prettige openbare ruimte en de leefbaarheid in de stad te waarborgen.

Het Ingenieursbureau Drechtsteden is hét regionale ingenieursbureau voor (semi)-overheidsinstellingen in de Drechtsteden. Het ingenieursbureau Drechtsteden ontwikkelt, realiseert & onderhoudt de omgeving van morgen. Wij zijn een publiek ingenieursbureau dat staat voor het publieke belang op de complexe markt van de civiele techniek. De medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden kennen de regio. Zij zetten hun kennis en ervaring in bij het ontwerp, de technische voorbereiding en de uitvoering van projecten.

Het ingenieursbureau is ingedeeld in vijf projectteams die zelfstandig de projecten uitvoeren. Je maakt deel uit van één projectteam, maar wordt ook ingezet bij andere teams. De rollen en verantwoordelijkheden van alle projectteamleden zijn vastgesteld. De projectteams worden gecoördineerd door projectregisseurs.

Wat ga je doen?

Als werkvoorbereider ben je één van de teamleden die samen met de medior en senior-projectingenieur(s) verantwoordelijk is voor het succesvol tot stand brengen van projecten van het Ingenieursbureau Drechtsteden. Samen borgen jullie de kwaliteit van de te leveren bijdragen aan plannen, projecten en opdrachten. Hierbij pas je standaardisering en normering van methoden en technieken toe binnen de toegewezen vakgebieden.

Je werkt aan verschillende projecten en richt je tot de volgende aandachtsgebieden; het maken van technische tekeningen, het onderzoeken van en bijdragen aan het opstellen van contracten (waaronder RAW bestek). De werkzaamheden zijn gevarieerd. Je bent betrokken bij nieuw te ontwikkelen methoden en mogelijke (alternatieve) oplossingen.

Wat neem je mee?

In je rol als werkvoorbereider ben je vernieuwend, maar weet je ook van aanpakken ofwel gewoon doen! Dit vraagt om flexibiliteit, goed kunnen schakelen en soms gewoon snel denken en handelen.

Met jouw integrale blik ben je in staat om op te komen voor de eigen belangen. Ook ben je in staat om het gezamenlijk eindresultaat in beeld te houden. Je toont je betrokken, durft zaken naar je toe te trekken en hebt een open en directe manier van communiceren. Verder:

 • Ben je net klaar met je studie of heb je al wat vlieguren gemaakt binnen het vakgebied Civiele Techniek en beschik je over een HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je een specialisatie gericht op constructies in de breedste zin van het woord (kadeconstructies, bruggen, beton- en staalconstructies etc), dan zijn we ook in jou geïnteresseerd;
 • Ben je procesgericht en ben je bekend met projectmanagement, contractmanagement en projectmatig creëren;
 • Beschik je over kennis op het gebied van contracten;
 • Daarnaast heb je ervaring met AutoCAD, 3D modeleren is een pré;
 • Ben je in het bezit van het certificaat VCA Basis Veiligheid (of bereid dit te behalen).

Wat bieden we jou?

Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega's. Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • In eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 36 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • Een salaris van maximaal € 4.752,- (salarisschaal 9, cao gemeente) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw keuzepensioen via ABP.
 • Mogelijkheid tot flexibel werken (zoek voor jezelf en in samenspraak met je leidinggevende een gezonde basis tussen thuis en op kantoor werken)
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten voor de dagen dat je op kantoor werkt.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen! Je kan jezelf bij ons ontwikkelen op specifieke kennisvelden die aansluiten bij onze projecten, zoals

 • 3D modelleren en ontwerpen (BIM)
 • Groen en cultuurtechniek
 • Verkeer of Openbare verlichting
 • Circulair Bouwen
 • Data gestuurd werken

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacature tekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de procedure? Schroom niet om contact op te nemen met , .

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek.Functie:werkvoorbereider
Startdatum:03-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Werkvoorbereider Gemeente Dordrecht 03-03-2024

Bekijk ook andere vacatures