Vacature Jeugdwerker

Jeugdwerker in Zwijndrecht

Medewerker amv Zwijndrecht

Wil jij andere culturen, religies, talen of eten leren kennen, zónder de hele wereld over te vliegen? En word jij enthousiast van het begeleiden van jongeren? Lees dan snel verder! Jongeren in de leeftijd variërend van 13 tot 18 jaar met verschillende achtergronden en levensverhalen komen naar Nederland met maar één gemeenschappelijke wens: een veilig onderkomen en kans op een toekomst. Als Jeugdwerker bij het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) ben jij degene die hen hierin gaat begeleiden. Een mooi beroep waarin je bijzondere mensen ontmoet. Ben je opzoek naar een mooie baan in Zwijndrecht? Lees dan gauw verder.

Jouw rol als Jeugdwerker

Je werkt met jongeren die vaak het nodige hebben meegemaakt dit vraagt ook de nodige kennis en kunde van jou als Jeugdwerker. De jongeren hebben structuur en regelmaat nodig. Ze worden 24/7 begeleid, zodat zij vanaf hun 18e zelfstandig kunnen wonen in een asielzoekerscentrum (azc), het land van herkomst of in een eigen huis in Nederland. Je voert op regelmatige basis mentorgesprekken met jongeren. Door middel van intervisie, multidisciplinair overleg en ondersteuning van een gedragsdeskundige ondersteunen we jou zo goed mogelijk. Binnen het team is er een nauwe samenwerking. Dit komt de kwaliteit van ons werk ten goede en geeft jou ook de kans jezelf te ontwikkelen als professional.

Functie-eisen

 • Opleiding : je hebt een hbo-diploma (bijv. Social Work, MWD, SPH of pedagogiek). Je bent SKJ geregistreerd of hebt de mogelijkheid om je op korte termijn te registreren. Indien je niet gecertificeerd bent kun je contact opnemen met het SKJ om te laten beoordelen of je voor een registratie in aanmerking komt of dat je een scholingsadvies nodig hebt.
 • Werkervaring : Bij voorkeur heb je werkervaring in het welzijnswerk en/of (jeugd)hulpverlening.
 • Persoonlijkheid : je staat stevig in je schoenen.
 • Flexibiliteit : je bent beschikbaar voor dag-, avond- en nachtdiensten, onregelmatig werken.
 • VOG : wil je werken bij COA? Dan vragen we een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag en alle collega's leggen de Eed of Belofte af.

Het COA hecht sterk waarde aan integriteit en betrouwbaarheid. Zodra wij jou een aanbod doen voor indiensttreding voeren we een pre-employment screening uit. De screening bestaat uit ten minste de volgende onderdelen: aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), Diploma- en certificaten controle, Identiteitscontrole.

"Medewerkers amv zijn alleskunners."
- Laura (medewerker amv*)

Jouw team en jouw werklocatie

Wij zijn op zoek naar jeugdwerkers voor onze nieuwe locatie in Zwijndrecht. Dit is een opvanglocatie voor amv. Dat betekent dat op deze locatie alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) van 13 tot 18 jaar tijdens de algemene asielprocedure verblijven. De jongeren worden 24 uur per dag begeleid en krijgen in de proces opvanglocatie leefgeld en een volledig aanbod van activiteiten.

Er is altijd een opvanglocatie bij jou in de buurt. Het COA groeit; naast permanente azc's hebben we ook noodopvanglocaties en openen de komende tijd door het hele land nog meer vestigingen/locaties. Tijdens de sollicitatie kijken we samen met jou naar een passende plek waarbij we rekening houden met jouw woonplaats en eventuele reistijd. Ons enthousiaste team is nieuw en divers; dit maakt het extra leuk om elkaar te leren kennen en samen te werken.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende en afwisselende functie, waarmee je positieve impact maakt op de toekomst van jongeren.

 • Salaris : € 2.997,40 - € 3.847,89 bruto per maand o.b.v. 36 uur
 • Dienstverband : 24 - 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden : o.a. pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget, Individueel Keuzebudget van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB)
 • Vrijheid : om je eigen agenda te beheren en jouw mentorgesprekken in te plannen

Ruimte voor ontwikkeling

Wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra, bieden we basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Samen met collega's uit diverse disciplines werk je samen aan de opvang en begeleiding van asielzoekers uit allerlei culturen en met diverse achtergronden.


Solliciteer

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan snel!

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met via

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via of .Functie:jeugdwerker
Startdatum:08-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:2997 – 3847
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Jeugdwerker Centraal Orgaan opvang asielzoekers 08-03-2024

Bekijk ook andere vacatures