Vacature Sociaal Werker a

Sociaal Werker a in Dordrecht

MEE Vivenz

Functie: Sociaal Werker A Organisatie: De Sociale Basis Uren: 28

U kunt uzelf altijd afmelden

Wil jij oplopen met alledaagse helden? Denk aan de buurvrouw die soep kookt voor andere buurtbewoners, de buurman die andere bewoners van de flat waarin hij woont meeneemt naar de gezellige plekken in het dorp of de inwoner die een creatieve ontmoetingsplek wil creëren. En wil jij je inzetten voor het versterken van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de wijk? Ga dan aan de slag als Buurtwerker!

Wat ga je doen?

Als Buurtwerker vervul je een veelzijdige rol als initiator, aanjager, verbinder en procesbegeleider, in lijn met de energie van de wijkbewoners. Actief contact met wijkbewoners, partners en ondernemers staat centraal, waarbij je de sociale kaart snel leert kennen en effectief gebruikt. Door zichtbaar te zijn in de wijken, bewoners actief te benaderen en gesprekken aan te gaan, breng je talenten in kaart en faciliteer je connecties tussen mensen. Je bent de verbindende factor in de wijk, dagelijks breng je bewoners, netwerkpartners en ondernemers samen, verminderend de afhankelijkheid van instanties en stimulerend tot samenwerking. Door je contact met de buurt weet je wat er speelt en welke behoeften er zijn voor gezamenlijke groei. Je stimuleert, coacht en faciliteert bewoners(groepen) bij wijk- en bewonersinitiatieven, en initieert projecten die aansluiten op de behoeften van de inwoners. Bij het opmerken van trends in de wijk of veelvoorkomende vragen werk je met je team en netwerk aan passende oplossingen. Je hebt zelf de regie over je gevarieerde agenda, waarin geen dag hetzelfde is.

Met als doel de gemeenschap te versterken en sociale banden te smeden, heb je als buurtwerker bijvoorbeeld een succesvolle buurtlunch georganiseerd. Wat begon als een initiatief om mensen samen te brengen, groeide al snel uit tot een gedragen gemeenschapsproject. Inwoners sloten zich aan en toonden enthousiasme om bij te dragen op verschillende manieren, van het bereiden van soep tot het bakken van pannenkoeken. Er ontstonden diverse rollen, zoals het regelen van boodschappen en het verzorgen van de logistiek. Het project ging verder dan alleen culinaire aspecten; het stimuleerde ook inwoners om aandacht te schenken aan hun eenzamere medebewoners. Wat ooit begon als een initiatief van de buurtwerker, is nu een bloeiend geheel dat voornamelijk wordt gedragen door de betrokkenheid van de inwoners zelf.

Wat krijg je van ons?

 • Een dynamische en gevarieerde baan van 24-28 uur per week, woensdag is een must
 • Salaris conform cao Sociaal Werk, functiegroep 8;
 • Een contract voor, in eerste instantie, een jaar;
 • Een Individueel Keuzebudget en loopbaanbudget conform de cao Sociaal Werk;
 • Een afwisselende en maatschappelijk betrokken functie waarbij je echt het verschil maakt.

Wie ben jij?

 • Open en toegankelijk persoon die gemakkelijk verbindingen legt op diverse niveaus, een ware netwerker.
 • Ondernemend met het vermogen om creatieve ideeën te genereren, te experimenteren en te evalueren.
 • Werkt volgens methodische uitgangspunten van samenlevingsopbouw.
 • Stimuleert initiatieven en participatie in (nieuw te ontwikkelen) activiteiten.
 • HBO-diploma in mens en gedrag.
 • Flexibiliteit, bereidheid om indien nodig deel te nemen aan bijeenkomsten op avonden/weekenden.

Waar ga je werken?

In jouw functie is elke dag anders. Vaak start je op onze locatie, de ducdalf. Je kiest er voor om de wijk in te gaan en meer over de wijk te leren kennen. Kan koffie mee, en gesprekjes aangaan. Soms is er georganiseerde activiteiten waaraan je aansluit, of ben je daar zelf een kartrekker in. Binnen de praatjestafel ga je met andere netwerkpartners de wijk in om andere te leren kennen en welke behoeftes zij hebben.


Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Süreyya Çardak, teamleider, via T of per Email: . Wil je solliciteren, reageer via de website ONZE VACATURES | MEE-Vivenz (meevivenz.nl).Functie:sociaal werker
Startdatum:13-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Hendrik-Ido-Ambachtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hendrik-ido-ambachtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Sociaal Werker a MEEVivenz 13-02-2024

Bekijk ook andere vacatures